coprinus comatus

geschubde inktzwam

         

 

 

 

 

 

Geschubde inktzwammen tref je vaak aan in wegbermen, weilanden, gazons.Ondanks zijn aangename smaak komt hij niet in aanmerking voor commercialisatie aangezien de houdbaarheid, zelfs mits voldoende koeling, nihil is. Na het plukken dienen de paddenstoelen nog dezelfde dag bereid te worden. Om ze te kweken zijn er verschillende mogelijkheden :

 

graanbroed 1L : 12.72 €, graanbroed 2.5 l : 18.90 €, graanbroed 5 L : 29.00 €, prijzen excl. verzendingskosten
 

broed op basis van celluloserijke materialen, 5L : 27.00 € + verzendingskosten
Om in te graven in tuin of bos. De inktzwammen verschijnen in 'vluchten'. Vaak kan de zwam zich blijvend vestigen en krijg je ze ieder najaar opnieuw te zien.

 


teeltkit : het materiaal om zelf 2 substraten van ong. 6 à 7 L te maken samengebracht in 1 zgn. 'teeltkit' (1L broed, 2 zakken met luchtfilters, basisgrondstof voor 2 substraten en handleiding) : 24.20 € + verz. kosten. De substraten kan je ingraven in tuin of bos.
De werkwijze staat eveneens beschreven in de 4de druk (2019) van 'Succesvol eetbare houtzwammen kweken', 56 pag. A4, 9.50 € + verzendingskosten

 

 

Bestellen kan via info@mycobois.net . Mits voorafgaand verwittigen kan je je bestelling bij ons afhalen. Verzending per post is eveneens mogelijk. De verzendingskosten zijn de geldende posttarieven + BTW

 

 

 

 

 

home

 

/body>