kuehneromyces mutabilis
stobbezwammetje

 

 

 

 

 

 

foto mycobois

         

 

 

Dit zwammetje is gemakkelijk te kweken op beuk, eik, wilg, els, es, berk zowel op stobben als op losse stukken hout. Het enten met pluggen verdient de voorkeur, broed is nl. zeer vatbaar voor besmettingen na het openen van de steriele verpakking.Soms duurt het tot 2 jaar vooraleer de eerste vruchtlichamen verschijnen, vooral op de hardere houtsoorten. Maar na een voorzichtig begin wordt het geduld beloond met hele bundels stobbezwammetjes, verscheidene keren per jaar, tot 7 jaar na elkaar.
Vergewis je er bij het plukken steeds van dat de steelbasis op de geënte stammen ontspringt en niet in de aarde vlak erbij. De steel is geschubd, de sporen kleuren de plaatjes bruin. Gedetailleerde teeltrichtlijnen vind je in
'Succesvol eetbare houtzwammen kweken', 52 pag. A4, 8.30 € + verzendingskosten. Deze paddenstoel is minder aan te bevelen voor een eerste teeltpoging omdat hij moeilijker herkenbaar is dan de meeste andere soorten uit onze collectie.

Entpluggen : 50 pl (5.25 €), 200 pl (16.10 €), 1000 pl (56.20 €)
zakjes van 50 en 200 entpluggen zijn meestal voorradig, zakken van 1000 entpluggen worden aangemaakt op bestelling (4 w)
entpluggen kunnen via de post worden verzonden

 

 

terug naar startpagina